Αγαπητές και Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε  στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νεφρολογίας, που θα διεξαχθεί από 3 έως 6 Μαΐου 2018, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Αθηνών. Τις τελευταίες 4 δεκαετίες, τα προηγούμενα Πανελλήνια Συνέδρια, έχουν καταξιώσει τις εκδηλώσεις αυτές στην συνείδηση των συναδέλφων, ως την κορυφαία επιστημονική διοργάνωση της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, όπου τα θέματα καλύπτουν όλο το φάσμα της σύγχρονης νεφρολογικής έρευνας και Κλινικής Πρακτικής.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση, τη μετάδοση γνώσεων και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων. Η επιλογή των θεμάτων έγινε με γνώμονα την συνεχώς επιδεινούμενη «επιδημία» ΧΝΝ στις σύγχρονες κοινωνίες, που έχει ως αίτιο την γήρανση του πληθυσμού και τις μάστιγες της παχυσαρκίας, της υπέρτασης και του σακχαρώδη διαβήτη. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν ασθενείς, που αναζητούν νεφρολογική φροντίδα να πάσχουν από συννοσηρότητες, τις οποίες ο νεφρολόγος πρέπει να χειρίζεται, σε συνεργασία βεβαίως με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όποτε απαιτείται.  

Η παρουσία ενός εκλεκτού επιτελείου σημαντικών προσωπικοτήτων, που είναι οι πλέον ειδικοί στον τομέα τους, αλλά και καταξιωμένοι ομιλητές και δάσκαλοι, θα εγγυηθεί την επιτυχία του Συνεδρίου και την εκπλήρωση των υψηλών στόχων, που έχουν τεθεί. Είμαστε σίγουροι πως με την παρουσία σας στο Συνέδριο και την δική σας ενεργό συμμετοχή στην συζήτηση, θα συμβάλετε στην επιτυχία του. Τέλος, θα δοθεί η ευκαιρία, για συναντήσεις με  παλαιούς γνώριμους και για δημιουργία νέων φίλων και συνεργατών μεταξύ των συνέδρων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δημήτριος Β. Βλαχάκος
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας
Υπεύθυνος Νεφρολογικής Μονάδας Π.Γ.Ν. «Αττικόν»